Arkivbild: Katrin Niklasson
FÅR IGÅNG SÅNGEN. Simon Ljungman vill se att alla på Eldsjälsgalan stämmer upp i sång.

Simon Ljungman tar ton på Eldsjälsgalan

Alingsås

I kväll är det dags för Eldsjälsgalan, där Sveriges föreningslivs hjältar ska prisas. I år är det musikern och Alingåssonen Simon Ljungman som leder galan, tillsammans med programledaren Rickard Olsson.

Bakom Eldsjälsgalan står Folkspel, en organisation som musikern och körledaren Simon Ljungman mött i olika sammanhang genom åren. Bland annat då han höll en workshops i körsång med organisationens personal.

– De tyckte det var så himla kul och inspirerande och bjöd in mig att leda Eldsjälsgalan, med fokus på sång. Tanken är att få med mig alla på galan att delta, tillsamman med Adolf Fredriks musikklasser och Immanuel Gospel. Rickard blir den mer typiska konferencieren, berättar Simon Ljungman, och syftar på den välkände programledaren Rickard Olsson, som han alltså kommer leda galan tillsammans med.

Under Eldsjälsgalan, som sänds direkt i Expressen TV, ska priser delas ut i sex olika kategorier: Hälsa, Integration, Kamratskap, Ledare, Öppen samt Årets idrottsförening.

– Jag tycker det är inspirerande att man lyfter fram de ideella eldsjälarna. Det är så många i olika föreningar som kämpar. De lägger ner otroligt mycket tid och arbete och räknar aldrig med att få tillbaka på något sätt, säger Simon Ljungman, och fortsätter:

– Inte minst nu, när det finns många ensamkommande ungdomar, har det skett ett jättearbete ute i föreningarna med att få in de här människorna i samhället.

Simon Ljungman har själv varit en del av just ett integrationsprojekt, där elever från Alströmergymnasiets språkintroduktionsprogram och estetiska program kommit samman för en fredskonsert med musik av John Lennon i Vara konserthus.

– Vi kommer göra två Lennonlåtar på galan. Tyvärr är inte alingsåsarna med, men att vi gör de här låtarna är en följd av det projektet, berättar Simon.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.