Skärpt straff för skjutning i Herrljunga

Herrljunga

Hovrätten skärper påföljden för den 34-årige man som under fjolåret sköt mot en man i Herrljunga. Mannen döms nu till fängelse i 17 år.

När det gäller skjutningen i Herrljunga, vilken inträffade under slutet av sommaren, friade Alingsås tingsrätt den 34-årige mannen för försök till mord och försök till grov misshandel. Hovrätten gör nu delvis en annan bedömning och anser det klarlagt att 34-åringen har skjutit mot offret inne i bostaden i Herrljunga. I den delen fälls han nu för försök till grov misshandel. När det gäller den efterföljande skjutningen utomhus, där offrets träffades, står tingsrättens dom fast och 34-åringen frias från misstankar om försök till mord på mannen i Herrljunga. I den senare delen av händelseförloppet ska en dragkamp om vapnet ha uppstått, och vem som avlossade skottet har inte gått att klargöra.

Den 34-årige mannen fälls för en rad andra grova brott, bland annat ett mord i Limmared som inträffade dagen innan skjutningen i Herrljunga. Påföljden för mannen skärps nu från 16- till 17 års fängelse.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.