Foto: JÖRGEN BJÖRME

Snöpligt slut för IBK Alingsås

Innebandy

IBK Alingsås säsong är över. Detta efter förlust 5–7 mot FBC Lerum i det allsvenska kvalet i Estrad. Efteråt var den stora snackisen utvisningen som hemmalaget åkte på med 2.40 kvar. 

Spelaren som blev syndabock var Axel Malmgren. Backen, som imponerade stort under matchen från sin backplats i kvalreturen, var av förklarliga skäl dämpad efteråt:

– Det känns inget vidare nu om jag ska vara ärlig. Vi var på gång och pressade på stenhårt för ett 6–6-mål, men i och med min utvisning kom vi ju av oss, säger Malmgren.

Vad tycker du själv om utvisningen? 

– Jag tycker att den var väldigt tveksam. Det blev inte bättre av att dom hade en hög klubba i momentet innan som domarna friade. 

Under det numerära överläget gjorde alltså gästerna 5–7, som också blev slutresultatet inför 965 åskådare i Estrad. 

Dessförinnan hade hemmalaget kommit tillbaka från underläge 2–5 till 5–5. Rikard Stenbäcken prickade in kvitteringen 7.06 spelat i tredje perioden och Alingsåsdelen av publiken vädrade morgonluft.

Lyckan blev dock kortvarig eftersom Pontus Persson satte 5–6 minuten senare. 

Efter Lerums ledningsmål svärmade IBK-spelarna som ilskna bålgetingar i gästernas zon, och hade tre-fyra jättelägen att kvittera. Alexander Jonsson, Jonas Similä, Andreas Glännbro och framför allt Kevin Keijsner, som prickade ribban, var alla nära att kvittera. 

Men det var som förgjort. 

Istället punkterade mer eller mindre ett bollskickligt Lerum matchen med en sjunde fullträff med 1.33 kvar. 

– Vi visade en fantastisk moral som kom tillbaka, och därför kändes avslutningen på matchen extra tung. Den, som domarna tyckte, höga klubban är i min värld ingen utvisning. Samtidigt får man inte glömma att vi mötte ett bra innebandylag som har en grym bredd, säger spelande tränaren Linus Sagré som också tackade publiken.

– Att få spela här inne var riktigt häftigt. Synd bara att vi inte lyckades vinna matchen. 

Målen, Alingsås: Rikard Stenbäcken, Alessandro Johansson, Axel Malmgren, Kevin Keijsner, Jonas Similä. 
FBC Lerum: Anton Olofsson 2, Anton Rieden, Mattias Lundberg, Pontus Persson, Simon Bjertin, Robin Strömberg. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.