Start idag för Hitta ut

Vårgårda

Påskafton betyder premiär för Hitta ut i Vårgårda och Alingsås. Det ger både en chans att upptäcka nya platser i hembygden och motionera i sin egen takt.

Hitta ut är en friskvårdssatsning som drivs av orienteringsklubbarna Kullingshof och Skogshjortarna, med ekonomiskt stöd av Vårgårda och Alingsås kommuner.

På de särskilda Hitta ut-kartorna, som finns för respektive kommun, finns ett stort antal kontroller, checkpoints, inringade.

I dag, 31 mars, är kontrollerna utplacerade och jakten på dem kan börja. Vid varje kontroll finns en Hitta ut-stolpe med en specifik kod, som deltagaren kan registrera på Hitta ut-hemsidan eller i dess app. Den som registerar sig och koder är med och tävlar om priser, men det går förstås också bra att bara använda kartan och kontrollerna för att komma ut i naturen och ha ett mål för sin utflykt.

Hämta ny karta här

Kartorna har delats ut med AT, vid två totalutdelningar, Vårgårdakartan förra torsdagen i Vårgårda kommun och Alingsåskartan i torsdags i Alingsås kommun. Den som trots det inte har fått någon karta kan hämta en på några utvalda ställen.

I Vårgårda är det i Kullingshofstugan, kommunhuset, Tånga Heds camping och AT:s lokalredaktion. I Alingsås är det på kulturhuset, Ica Maxis förbutik, Hjortgården och AT:s kontor.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.