Arkivbild: MIKAEL SVENSSON

Timmerbil lade sig över 42:an

vårgårda

En singelolycka med en timmerbil inträffade på riksväg 42, nära Gabrielssons lanthandel i Ljurhalla, natten till tisdagen. 

Olyckan skedde strax före klockan två.

– Dragbilen med släp låg tvärs över vägen när vi kom fram. Den hade tappat en last, men det var redan en annan bil där och hade börjat lasta över timmer, säger Per Mood, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten Alingsås-Vårgårda.

– Det var inte så mycket för oss att göra, tillägger han.

Vägen var helt avstängd i några timmar och därefter var det begränsad framkomlighet, tills timmerbilen hade bärgats mellan klockan sju och åtta. 

Föraren ska, enligt uppgift, ha klarat sig utan allvarliga skador men kördes till sjukhus för kontroll, uppger Per Mood.

Det var också en singelolycka med lastbil på E20 mellan Vara och Vårgårda på morgonen. En lastbil körde i diket i riktning mot Göteborg nära Motoristen. Eftersom bilen låg i diket hade olyckan liten påverkan på trafiken. Bärgare beställdes.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.