Arkivbild: MIKAEL SVENSSON

En skadad i E20-krock

vårgårda

Två personbilar krockade på E20, norr om Hol, vid kvart över sex på torsdagsmorgonen. En person skadades.

Olyckan skedde i höjd med Jonstorp. De båda bilarna kom från var sitt håll men frontalkrockade inte.

– De hade touchat i varandra på något sätt. När vi kom fram stod den ena bilen på vägbanan och den andra i diket, säger Per Mood, räddningschef i beredskap.

Det bildades köer med anledning av olyckan.

– Det köar på snabbt på E20 på morgonen. Vi var tvungna att stänga av vägen helt en stund, sedan kunde vi släppa förbi trafiken växelvis, säger Per Mood.

De båda förarna var enligt räddningstjänsten ensamma i sina bilar. Den som hade hamnat i diket fick föras till sjukhus med ambulans med rygg- och nacksmärtor. Polis uppgav senare att det inte rör sig om några allvarligare personskador.

Knappt en timme efter olyckan kunde räddningstjänsten lämna platsen och trafiken flöt i bägge riktningarna.

Flera olyckor inträffade i det hala väglaget under torsdagsmorgonen runt om i Västsverige. Bland annat frontalkrockade två bilar mellan Gråbo och Stenkullen i Lerums kommun klockan 06.45, vid sjutiden körde en bil av vägen och voltade på E6 norr om Kungälv och vid halv nio-tiden fick en personbil sladd och körde in i mitträcket på E20 strax före Jerikotunneln i norrgående riktning.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.