Varför sviker publiken AHK?

Alingsås

AHK är en stark och viktig ambassadör för Alingsås. Vi borde vara stolta över att ha ett elitlag i handboll samt en av landets finaste hallar, Estrad, där funktionärerna alltid är välkomnande och hjälpsamma.

Gästande lag trivs dessutom i Estrad, men var är publiken? Mellan 1200 och 1700 åskådare är en skandal. Ser man matcherna på tv eller har man lagt ner intresset för handboll? AHK ger staden bra PR och lockar hit duktiga elitspelare. Man talar om AHK i handbollssverige. Är teve AHK:s värsta motståndare eller är det annat som ger dåliga publikssiffror? Det kan ju inte vara biljettpriserna. Dom är rimliga jämfört med andra lag i Handbollsligan. AHK ligger på 160 kronor medan spannet för andra lag är 120-230 kronor.

I Kristianstad kan man få en biljett på långsidan för 230 kronor. Hallkapaciteten är 5 200 och det är nästan alltid fullsatt. Estrad borde ligga på över 2 200 åskådare per match vid en jämförelse.

Vem är evenemangsansvarig? Kan sponsorerna ge sina anställda biljetter för att öka publiksnittet? AHK har handboll för alla åldersgrupper, så kan man göra något kul för ungdomarna inför matcherna?

Sedan kan det varit jäktigt att hinna till matchstart 19.00. Låt AHK erbjuda en smidig lösning med middag som ingår i biljettpriset så ingen behöver stressa hem efter jobbet under en veckodag för att fixa mat. Kanske kan man ordna en deal med Harrys.

Jag minns SM-finalen 2017 i Malmö och vilket blått drag det var då.

Jag tycker att det är dags att vi Alingsåsbor sluter upp och gör matcherna i Estrad till Sveriges häftigaste handbollsevent och klappar och skriker oss blå!

  • Tore Larsson
    handbollsentusiast som vill AHK det allra bästa
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.