Foto: Jörgen Björme
MÄSSGENERAL. Johanna Heleander, Center of Innovation.

Vårgårdamässan lockar

Vårgårda

Det går bra för företagen i Vårgårda – och de blir allt fler. I fjol startades 76 nya företag i kommunen. Nu planeras för Vårgårdamässan.
– Intresset att vara med är stort. Vi har runt 85 anmälda och vi siktar på 130 utställare, säger Johanna Heleander på Center of Innovation.

Vårgårdamässan arrangeras i Tångahallen och pågår i två dagar, 20-21 april. Utställare kommer också att hålla till utomhus, där det ställs upp bilar (t.ex. biogasdrivna), dragracing, entreprenadmaskiner med mera.

Det blir en bra blandning av företag som deltar, både stora och små. Även UF-företag, politiska partier och föreningar finns med.

– Vi har väldigt många nybildade företag i Vårgårda, så vi ska skapa ett nyföretagartorg med mindre nystartade företag. Även nyföretagarrådgivare är på plats under fredagen, säger Johanna Heleander.

Under 2017 har det startats 47 aktiebolag, 24 enskilda firmor, tre handelsbolag och två bostadsrätter, totalt 76 nya företag. Det är mycket för Vårgårda kommun.

Mässan ska visa upp det fina näringsliv som finns i Vårgårda kommun och den ska vara till så stor nytta som möjligt för utställarna. Företagen är i stort behov av att rekrytera, därför är Vårgårdamässan också en klassisk bemannings- och rekryteringsmässa.

2018 är ett valår, så de politiska partierna finns också på plats för att basunera ut sina budskap, och löften, inför de kommande fyra åren.

Artikeln har tidigare publicerats i sin helhet i papperstidningen och e-tidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.