A-traktorförare frias

Herrljunga

En tonårskille frias nu från misstankar om brott efter att han under vintern stoppats av polis i en modifierad A-traktor i Herrljungatrakten. För en tid sedan ställdes tonåringen inför rätta åtalad för olovlig körning efter misstankar om att han kört ett fordon som han inte haft körkortsbehörighet för. Enligt tingsrättens dom är det klarlagt att A-traktorn var modifierad på ett sådant sätt att den gick att köra betydligt högre hastighet än de lagliga 30 km/h. Därmed är fordonet inte att betrakta som en A-traktor. Tonåringen nekade dock till brott och uppgav att han inte kände till att fordonet, vilket var relativt nyinköpt, var modifierat och gick att köra snabbare än lagligt. Polis som stoppade tonåringen provkörde aldrig A-traktorn och därmed är det oklart vilken hastighet fordonet framfördes i vid den aktuella tidpunkten. Därmed är det inte klarlagt att föraren kände till att fordonet var modifierat och han frias från misstankar om olovlig körning.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.