Andreas Berg och AHK har lyckats knyta näven i besvärliga situationer i slutspelet. Foto: MIKAEL SVENSSON

AHK:s moral imponerar

Sporttankar

Efter den sanslösa vändningen mot Malmö senast är Alingsås HK en seger från en ny SM-final. Det skulle i sådana fall betyda den femte raka. Ett otroligt facit och ett tecken på stabilitet, hög spelnivå och en stark organisation under flera års tid.

Det som slagit mig under årets slutspel är vilken stark moral AHK kan frambringa. Laget har en förmåga att repa mod och knyta näven när man hamnat i besvärliga underlägen och situationer.

Ni minns säkert den tredje kvartsfinalen mot Ystad när man vann i förlängningen efter sexmålsunderläge i början av andra halvlek. Samma visa i torsdags när man, med 13 minuter kvar, vände 15–19 till 24–21 på ett oerhört imponerande sätt. Icke heller att förglömma den femte kvartsfinalen som reddes ut trots nerv och likaläge 22–22 i andra halvlek.

AHK har därmed matchboll och kan säkra finalbiljetten hemma i Estrad på söndag. Om så blir fallet låter jag vara osagt. Malmö är onekligen ett tufft lag att möta, men på förhand är känslan den att AHK har goda utsikter att lösa uppgiften. Jag har dessutom svårt att se att AHK kommer vara lika blekt som i den senaste hemmamatchen. Den läxan har de nog lärt sig.

Alingsås HK har fixat en finalplats i Estrad tre gånger tidigare – 2014, 2015 och 2016. Den erfarenheten har man. Återstår att se om det kan bli en fjärde gång.

Hur som helst, jag räknar med ett ruskigt taggat hemmalag och en elektrisk stämning på söndag.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.