Foto: MIKAEL SVENSSON

Borg bakom GBK:s seger

Fotboll

Utan att glänsa tog Gerdsken tre poäng i seriepremiären hemma mot Trollhättans BoIS. 2–1 (1–0) slutade matchen där GBK:s båda mål gjordes av Jacob Borg. 

– Visst, tre poäng är alltid tre poäng. Men ska vi vara med i toppen av tabellen så måste kvaliteten upp ett par snäpp framöver, säger Borg efter slutsignalen.

Jacob Borg är knappast känd som någon nickspecialist. Men mot Trollhättans BoIS hittade han rätt med pannan efter åtta minuter. 

– En bra slagen hörna av Filip (Larsson) där bollen mer eller mindre var inne i mål när jag satte till pannan. Det var inte ett av mina svårare mål i karriären, säger Borg med ett skratt. 

Efter en stark start av GBK jobbade sig gästerna in i matchen och var framme och hotade ett par gånger. Men GBK-försvaret höll tätt och 1–0 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek fortsatte ett bolltrillande Trollhättan att stå upp bra, men det var ändå Gerdsken som skulle göra nästa mål.

Och återigen var det Jacob Borg som höll sig framme på en hörna signerad duktige Filip Larsson.

– Jag stod helt ren på bortre och det var bara att raka in bollen, säger Borg efter målet i 57:e matchminuten. 

Gästerna jagade sedan en reducering och fick också utdelning i 89:e minuten genom Anton Persson från nära håll. 

Närmare än så kom man emellertid inte, och Gerdskens spelare kunde fira segern tillsammans med sina unga fans efter slutsignalen. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.