Då avtäcks kvinnan med handväskan

Alingsås

Lördagen den 16 juni avtäcks den omdebatterade bronsstatyn Med handväskan som vapen i Åmanska parken.
– Förhoppningsvis kommer Susanna Arwin vara på plats, säger Johan Edgren, kulturhuschef.

Som AT tidigare berättat var planen att Susanna Arwins staty Med handväskan som vapen skulle avtäckts den 8 mars. Men då våren varit sen i år och vädret inte tillåtit montering av statyn sköts avtäckningen på framtiden.

Nu berättar Johan Edgren att man valt att inviga statyn den 16 juni, i samband med Potatisfestivalen.

– Janine Alm Ericson, vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, kommer inviga statyn. Förhoppningsvis kommer även Susanna Arwin vara på plats, säger Johan Edgren.

Det var i höstas som kultur- och fritidsnämnden tackade ja till att ta emot statyn, som doneras till Alingsås kommun av Nudie Jeans-grundarna Maria Levin, Joakim Levin och Palle Stenberg. Beslutet vållade livlig debatt i Alingsås. Kritiker har bland annat menat att statyn uppmanar till eller förhärligar våld.

– Så fort man äntrar det offentliga rummet är det naturligt med en diskussion, för då tillhör konstverket alla, sa Susanna Arwin själv i en intervju med AT i höstas.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.