Foto: JÖRGEN BJÖRME
PRISTAGARE. Ronnie Hillermyr och Pelle Eidfeldt på Östlyckeskolan gratuleras av KD:s Stefan Svensson, till vänster.

De får vitsippspriset

Alingsås

De två fritidsledarna Ronnie Hillermyr och Pelle Eidfeldt på Östlyckeskolan får årets vitsippspris av Kristdemokraterna i Alingsås.

– Det är för jobbet de gör i korridorerna. De ser till att det finns arbetsro och trivsel i skolan, säger Stefan Svensson, gruppledare för KD Alingsås.

Priset delades ut i torsdags eftermiddag och de glada pristagarna fick både diplom och 5 000 kronor.

– Pengarna är tänkta att användas för sådant som de har nytta av i sin gärning, säger Stefan Svensson.

Motiveringen till 2018 års vitsippspris i Alingsås lyder så här:

”Empati och generositet stannar inte vid tomma ord utan förkroppsligas i Ronnies och Pelles dagliga gärning. I kraft av sina personligheter och tydliga närvaro får de med leenden och uppmuntran, men också med en och annan tillsägelse, eleverna på Östlyckeskolan att växa och utvecklas.”

De båda hade nominerats av Britt-Marie Jonsson, skolsköterska på Östlyckeskolan.

Ett hedersomnämnande går till ungdomstränaren i judo, Carlos Vales. Han får också ett diplom. Motiveringen till omnämnandet lyder:

”Disciplin och karaktär är egenskaper Carlos förmedlar som judotränare och fältsekreterare. Individens utveckling står i fokus för hans engagemang och många ungdomar har Carlos att tacka för det osjälviska stöd han bidragit med på deras väg till ansvarsfulla medborgare.”

Övriga nominerade till vitsippspriset denna gång var Pingstkyrkans En gåva till stan, Samariternas arbete i trafiken och Alingsås Handbollsklubbs integrationsarbete.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.