• Foto: Katrin Niklasson
    REPETITION PÅGÅR. Under tisdagens samlades några av eleverna som kommer medverka under Festivalströmer för att repa.
  • Foto: Katrin Niklasson
    INNE I MUSIKEN. Alströmergymnasiets musikelever kommer få chans att spela mer under festivalen än under en vanlig konsert.

Förbereder sig för musikfest

Alingsås

På torsdag arrangeras Festivalströmer – ett nytt koncept som ska ge musikeleverna på Alströmergymnasiet större utrymme bakom instrument och mikrofoner.

– Vi har pratat fler år om att skapa fler speltillfällen för eleverna. Ofta knös klasserna ihop under konserterna och det blir inte många minuter de får spela, förklarar Karin Burman, musiklärare, om tanken med satsningen.

Festivalströmer är ett samarbete mellan Alströmergymnasiet och Arena Elva, och det är på den sistnämnda platsen som festivalen inleds på torsdagens seneftermiddag. Därefter fortsätter kvällens musikfest både i Alströmerteatern och på Arena Elva.

Musik utifrån

Utöver musikklasser i årskurs 1-3, som bland mycket annat kommer bjuda publiken på musik av Coldplay och Håkan Hellström, medverkar musikakter utifrån. Däribland metalbandet Kröök.

– Det här arbetet är väldigt stimulerande för eleverna, de tycker det är roligt med riktiga uppdrag. Faller det här väl ut är vi inte främmande för att köra igen, säger Markus Karlsson, musiklärare.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.