Foto: Katrin Niklasson
ÅTERBRUKSTÄLT. Valter Samuelsson på Hus till hus, som med start idag öppnar upp sitt återbrukstält. Varför inte införskaffa en lövblås, till exempel?

Hus till hus skänker bort saker

Alingsås

I går drog Framtidsveckan igång. En av dem som står bakom flera programpunkter är Hus till hus, som bland annat satsar på ett återbrukstält där besökare kan hämta saker som rensats ut från verksamhetens lager.

– Vi gillar verkligen Framtidsveckan och vill stötta så mycket som vi kan, säger Valter Samuelsson på Hus till hus, en verksamhet belägen på Nolbygård som omhändertar och säljer byggnadsvårdsprodukter och återvunnet byggmaterial för husrenoveringar.

I dag, tisdag, öppnar alltså det återbrukstält som Hus till hus står bakom. Det kommer sedan vara öppet hela veckan.

– Vi är trångbodda så vi rensar ut vårt överskott och skänker bort det. Det kommer finnas en hel del möbler och andra grejer till huset, säger Valter Samuelsson.

Utöver återbrukstältet har Hus till hus även ett antal andra programpunkter under veckan.

– På torsdag har vi öppen spisverkstad som Hasse, även kallad spisdoktorn, håller i, berättar Valter, och fortsätter:

– Då kommer vi också ha en hel del besökare från trästadskonferensen, och det är kul att de kan få ta del av den programpunkten.

Utöver detta kommer man under veckan kunna besöka Hus till hus för information om enskilt avlopp och mini­reningsverk samt få tips om hur man enkelt kan isolera högvärdigt med miljövänlig cellulosafiber.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.