Frias från olovligt förfogande av hästpass

Vårgårda

En 56-årig kvinna frias från misstankar om brott i samband med att hon inte lämnat ifrån sig ett hästpass.

Det var under senare delen av 2016 som en kvinna på sin gård hade hand om en häst som ägdes av en Vårgårdabo. När kvinnan skulle flytta till en annan del av landet blev hon ombedd av hästägaren att flytta hästen till en gård utanför Vårgårda. Kvinnan gjorde som hon blev ombedd och flyttade hästen i början av 2017. I samband med det lämnade hon dock aldrig ifrån sig det hästpass som alltid ska följa med hästen.

Händelsen resulterade i att kvinnan åtalades, och nyligen ställdes inför rätta, misstänkt för olovlig förfogande av hästpasset. I tingsrätten förklarade 56-åringen att det hela varit ett misstag där hon glömt kvar hästpasset i hästtransporten. Hon hittade det dock när polis kontaktade henne och lämnade då ifrån sig hästpasset. Det är en förklaring som tingsrätten anser trovärdig och därmed frias 56-åringen från misstankar om brott.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.