Ulrica Karlsson, kårledare på Frälsningsarmén i Alingsås, ger Marie Hav Lundkvist en bukett med blommor som tack för föreläsningen. Foto: TOTTE VESTERLUND

Hopptimistisk start på dagen

Alingsås

En föreläsning fylld av värme, humor och framtidstro.
Det bjöd Marie Hav Lundkvist på i dag då Frälsningsarmén bjöd in till kvinnofrukost.

Marie Hav Lundkvist jobbade i företagsledningar i Sverige och Norge i 40 år, bland annat var hon Sverigechef för Lindex. Men i början av 2010-talet drabbades hon av en nerv- och muskelsjukdom som tvingade henne från direktörsstolen till rullstolen. 

”Hopptimisten” (en sammansättning av hopp och optimism), som hon kallas, hittade dock sin egen form av bromsmedicin: föreläsa, inspirera och hjälpa.

Och publiken i Frälsningsarméns lokal i Alingsås rördes av den starka berättelsen. Efter frukosten och föreläsningen fick Marie Hav Lundkvist signera flertalet exemplar av sin bok ”Med rullstol i grönsakshissen – om hopp och optimism i en tid av förlust och utsatthet”.

– Frälsningsarmén har ett fint samhällsengagemang som jag vill stöda, förklarade Marie Hav Lundkvist, som har många motton, däribland:

– Ta ansvar för ditt eget liv, lev – och njut. Livet är en gåva. 

Håll utkik i AT framöver då en längre intervju med Marie Hav Lundkvist kommer i pappers- och E-tidningen!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.