Arkivbild: PHILIP MAURITZSON
Joakim Järrebring (S), vice ordförande kommunstyrelsen.

Järrebring återvänder till rådhuset

alingsås

Flytten från rådhuset blev högst tillfällig.
I dag meddelar kommunalrådet Joakim Järrebring (S) att han kommer tillbaka till sin fysiska arbetsplats.

Igår kunde AT berätta att kommunalrådet Joakim Järrebring (S) skulle lämna rådhuset med anledning av arbetsmiljön där. Bloggen ”Bevakaren” var först med nyheten. Bakgrunden var den läckta mejlkorrespondens mellan Joakim Järrebring och personalchefen Roland Ödh och kommundirektören Susanne Wirdemos beskrivning av läckan på kommunens intranät.

Men redan i dag meddelar alltså kommunalrådet att han kommer tillbaka.

– Daniel (Filipsson, kommunalråd (M)) och Susanne (Wirdemo, kommundirektör) har på olika sätt vidtagit åtgärder som gör att jag kan gå tillbaka till rådhuset och kan använda det som min arbetsplats, säger Järrebring till AT.

Vilken typ av åtgärder är det frågan om?

– Det vill jag inte gå in på.

Men enligt kommunalrådskollegan Daniel Filipsson (M) så har inte han vidtagit några åtgärder.

– Nej, jag är frågande till hela den här situationen och hans (Joakim Järrebring) utspel. Jag hänger inte med i svängarna. Jag blev informerad om att han inte kunde ha sin arbetsplats här men har inte vidtagit några åtgärder med anledning av det, säger Filipsson till AT.

Vad säger du om det som ligger till grund för det hela. Mejlkorrespondensen som läckte ut och kommundirektörens information på intranätet?

– Jag har ingen anledning att kommentera det, säger Filipsson.

Igår höll Socialdemokraterna ett internt möte om den uppkomna situationen. Joakim Järrebring hänvisar frågor om mötet vidare till Alingsås Arbetarekommuns ordförande Simon Waern.

– Jag kan inte säga alltför mycket eftersom det var ett internt partimöte. Vi diskuterade den problematiska situationen i kommunen i stort. Det var ett bra och pragmatiskt möte. Det krävs att samtliga partier resonerar kring detta och finner gemensamma lösningar, säger Waern till AT. 

Kan du konkretisera vad du menar med problematisk situation?

– Jag kan egentligen inte gå in på detaljer eftersom det var ett internt möte och förtroliga samtal. Men den allmänna situationen, där politiken i stort är ifrågasatt, kräver gemensamma lösningar. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.