Arkivbild: STEFAN SAMUELSSON

Störningar i tågtrafiken

Hela området

Det är stora störningar i tågtrafiken på Västra stambanan på onsdagsmorgonen. Ett urspårat tåg utanför Skövde påverkar tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg.

Trafikverket skriver på sin hemsida att stoppet påverkar tåg som går via västra stambanan, Göteborg – Skövde – Hallsberg – Stockholm. Prognos för när trafiken kan återupptas är i eftermiddag med begränsad framkomlighet. Tågen som normalt åker denna sträcka kommer att åka en annan väg alternativt bussersättas fram tills eftermiddagen. Trafikverket hänvisar resenärer att kontakta sitt tågbolag för ytterligare information om sin resa.

Orsaken bakom förseningarna är en olycka i Väring mellan Skövde och Töreboda där ett arbetsfordon har spårat ur. Detta ska ha skett vid 01-tiden i natt.

Uppdatering:

Det tidigare stoppet mellan Skövde och Töreboda är nu hävt och det går att trafikera ett av ordinarie två spår på sträckan. Detta är dock fortsatta förändringar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg. 

Vid 17-tiden meddelar Trafikverket att tågen kan gå som vanligt igen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.