Foto: PRESSBILD

De spelar på årets sommaronsdagar

Alingsås

Ett stort somrigt dragplåster, en lokal Melodifestivalakt och en artist som fått priset ”Årets låt” på P3 Guld 2018.
Sommaronsdagarna kommer tillbaka – och blir fler än tidigare.

Det blir Sommaronsdagar – även i år. Estrad står för arrangemanget som förlängs från tre till fyra tillfällen.

Uno Svenningsson sparkar i gång kalaset den 27 juni. Då kommer även Sveriges avslutande gruppspelsmatch i fotbolls-VM mot Mexico att visas på storbildskärm i Åmanska parken.

– Det gör vi för att vi vill knyta an till Gothia Cup. Det känns fantastiskt. Det var en självklarhet för oss att förlänga onsdagarna då ett sådant stort event kommer till stan, säger Anna Grill, eventkoordinator på Estrad.

En annan skillnad mot tidigare är att kommunen, åtminstone än så länge, inte är med och arrangerar.

– Vi bestämde ganska tidigt att vi vill köra själva. Sedan är alla välkomna med och arrangera, säger Anna Grill.

Vad betyder det här arrangemanget för staden?
– Det betyder jättejättemycket för handeln och näringslivet. Vi vill att folk stannar kvar i vår fina sommarstad i stället för att åka bort.

Bland årets affischnamn finns en alingsåsare – Olivia Eliasson, känd från Melodifestivalen, som står på scenen den 4 juli.

– Så klart. Vi har hejat på henne under hela Melodifestivalen och har en personlig kontakt med henne då hon har varit med och uppträtt i andra evenemang som vi har haft tidigare, säger Estrads eventkoordinator Anna Grill.

”Starka namn”

Samma datum uppträder även Kaliffa, som belönades med priset ”Årets låt” på P3 Guld för sin ”Helt seriöst”.

Den 11 juli är det Norlie & KKV:s tur att gästa Alingsås och den 18 juli avslutar Miss Li årets upplaga av Sommaronsdagar.

– Det är starka namn allihop, från olika genrer. Sedan söker vi så klart efter lokala supportakter som är intresserade av att uppträda innan, säger Anna Grill.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.