• Foto: MATHIAS NEDIN
    MÅNADENS LÄSARBILD MARS. Black beauty.
  • Foto: JOHAN HALLBERG
    FOTOINTRESSERAD. Mathias Nedin har tagit många naturbilder sedan han återupptog fotandet i större skala i fjol.

Marsmotivet gör sig bra i svartvitt

Alingsås

Solen hade inte riktigt gått ner när Mathias Nedin var ute på en av sina fotopromenader vid Mjörn. Vid Tegelbruket hittade han motivet, som AT:s jury har utsett till månadens läsarbild för mars.

Det kala trädet vid strandkanten nedanför förskolan Tegelslagarna avtecknade sig fint mot den vita snön och den grå himlen. Mathias Nedin valde att göra den stämningsfulla bilden svartvit.

– Det var inte så mycket färger, säger han och förklarar att han ville få molnen och linjerna i dem lite mer framträdande och att det svarta trädet skulle göra sig bra mot snön.

Favoritställe

Mathias Nedin bor på Kvarnbacken med sin familj, fru och två döttrar. Han skaffade sig en ny systemkamera förra sommaren och återupptog sitt gamla intresse, fotograferandet.

Det har blivit många utflykter vid både Mjörn och andra sjöar runt Alingsås, och inte minst längs Säveån. Favoritstället är vid Häradsvad och stenbron där.

– Där har jag fotat en hel del. Där kan man få både strömmande vatten och lugnt vatten med fina speglingar, säger han.

En annan plats, som Mathias uppskattar mycket, är strandsträckan vid Lövekulle med bergknallarna som sticker ut i vattnet där.

– Jag fotar mest vatten och mycket träd. Det märkte jag när jag kollade igenom min instagramprofil, säger Mathias Nedin, som regelbundet lägger upp bilder på kontot neddan_photo på instagram.

Flyttade hit

Ofta går han ut tidigt på morgnarna innan övriga i familjen har gått upp eller framåt kvällen, innan barnen ska lägga sig.

– Det har varit mycket soluppgångar och solnedgångar, konstaterar Mathias, som växte upp i Katrineholm och flyttade till Alingsås från Göteborg för tio år sedan.

Jobbar gör han i Mölnlycke, som produktionsingenjör i elektronikbranschen.

Tre bilder får hedersomnämnanden – se torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.