Arkivfoto: Bosse Åström.

Misshandlad man dog

Alingsås

Under påskhelgen misshandlades en 60-årig man på Östlyckan.
Nu har han dött av sina skador – och polisen utreder händelsen som ett mord, skriver myndigheten på sin hemsida.

Det var tidigt på långfredagens kväll som en person ringde och slog larm om att en person utsatts för omfattande misshandel i en lägenhet på Östlyckan. I bostaden, som ska ha varit sönderslagen, påträffades en man i 60-årsåldern mycket allvarligt skadad.

Under natten till i dag, lördag, avled mannen, skriver polisen på sin hemsida.

Och med anledning av detta så har ärendet omrubricerats till mord, alternativt dråp.

– Det är en högre straffsats som det kan bli tal om, för övrigt blir det ingen skillnad i själva utredningen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst till AT.

Sedan tidigare sitter en 52-årig man häktad.

Vädjar om tips

Polisen efterlyser ytterligare tips i ärendet och nås på: 114 14.

– Det kan vara en indikation på att vi inte har alla pusselbitar, utan att det kan finnas luckor i den pågående utredningen. Det har gjorts dörrknackningar i närområdet, men det kan vara så att folk som vi inte har varit i kontakt med kan ha ytterligare intressanta spaningsuppslag, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen, och fortsätter:

– Vi har en del spaningsuppslag, men om folk hör av sig så kanske man kan prioritera och titta närmare på en specifik sak och ta bort en del saker som det finns en naturlig förklaring till. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.