Foto: STEFAN SAMUELSSON
INGEN KÖ. Nu gäller tidsbokning för passansökan men i Alingsås finns för närvarande inga bokningsbara tider. April-maj är fullbokade.

Nya passtider dröjer i Alingsås

Alingsås

De långa köerna är borta, men det går fortfarande inte att boka nya tider för passansökan hos polisen i Alingsås. Ombyggnaden av huset sätter i käppar i hjulet.

Från och med denna vecka har polisen slutat med drop in för passansökningar i bland annat Alingsås. Nu gäller enbart tidsbokning via polisens hemsida.

I fredags släppte polisregion Väst 54 500 nya bokningsbara tider i Göteborg, Halland och Älvsborg. På andra orter finns det nu tider att boka, men inte i Alingsås.

Här har det gått att boka till och med maj månad. De tiderna är slut och inga nya har lagts ut ännu. Jan Schütt vid polisens regionkansli förklarar att det har med den pågående renoveringen av polishuset att göra.

– Vi väntar på besked om ombyggnad av ett tak som kommer att påverka delar av receptionen, säger han.

Innan polisen vet när ombyggnaden ska ske vågar de inte lägga ut fler passtider, för att inte riskera att behöva ringa återbud till någon. Antingen ska byggjobbet göras inom de närmaste veckorna eller efter sommaren.

– Vi kommer så snart vi bara kan att lägga ut fler tider, säger Jan Schütt och tillägger att det ska släppas fler tider även i Borås.

Läs mer i tisdagstidningen:

  • Därför blev det passkaos
  • Polisledningen överraskades

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.