Illustration: VÅRGÅRDA KOMMUN
Centrumskolan var ett arbetsnamn. Det finns många åsikter om vad den nya skolan ska heta.

Nya skolans namn engagerar

Vårgårda

Namnet på den nya skolan i Vårgårda, som ska ersätta Vårberg och Kesberg, skapar debatt. Förslaget att namnge skolan till Kesbergskolan är omstritt.

AT har fått flera påringningar och mejl av personer som inte är nöjda med namnet Kesberg. Även på Facebook framförs åsikter.

En elev från år fyra på Vårgbergskolan (som är placerade på Gullhögskolan) ringde och berättade att eleverna var besvikna. De hade röstat fram namnet Björkparkskolan. Detta förslag har också kommit från andra.

Bland de populäraste förslagen är också Parkskolan, Kempeskolan och Lindblad­skolan, som bland annat näringslivet föreslagit. Namnet hedrar de innovativa bröderna Lennart och Stig Lindblad, som bland annnat grundade det globala bilsäkerhetsföretaget Autoliv.

Lindblads har redan fått en väg uppkallad efter sig. Lindbladsvägen, som är vägen vid Flygarens industriområde, som går parallellt med flygfältets start- och landningsbana.

Det var bröderna Lindblad som anlade banan 1968. De flög för att spara tid när de var ute på affärsresor. Diskussionen om den nya skolans namn lär gå vidare.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.