Foto: Privat
UNGA OCH ÄLDRE. En bild från fjolårets Promenera och Umgås. Aktiviteten var mycket lyckad då och många fina möten mellan unga och äldre skapades. Något liknande hoppas man på i år när aktiviteten drar igång igen på onsdagskvällen.

Promenad som skapar möten

Herrljunga

I morgon onsdag inleds årets program på Haraberget i Herrljunga. Den första punkten på listan över aktiviteter är ”Promenera och umgås”.

– Vi gjorde detta även förra året och det var mycket lyckat. Det blev väldigt många häftiga möten, säger Peter Backenfall, ordförande i Herrljunga Hembygdsförening.

Promenera och umgås är en aktivitet där unga och äldre får möjlighet att mötas och utbyta erfarenheter. Man träffas vid Haraberget och därefter går man en sväng i området och som avslutning fikar man tillsammans.

Många av de yngre som är med och promenerar är ensamkommande och Peter Backenfall berättar att när dessa livshistorier möter de äldre ortsbornas brukar det skapas fina stunder.

– Jag tycker det känns som på vi något sätt tar ansvar för integration med det här – även friskvård i viss mån, säger Backenfall.

Aktiviteten är ett samarbete mellan Herrljunga hembygdsförening, IK Frisco och Herrljunga kommun. Man kommer träffas fem onsdagar i följd med start i morgon och sedan fram till och med den 9 maj.

Läs mer programmet och hembygdsföreningen i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.