Foto: Filip Landqvist
LADDADE FÖRSÄLJARE. 18 elever från Eggvena skola säljer majblommor i år.

Redo för att sälja majblommor

Herrljunga

I veckan drog årets majblommeförsäljning igång. Från Eggvena skola är det 18 elever som säljer och man hoppas kunna upprepa eller till och med förbättra försäljningssiffrorna från fjolåret som gjorde Herrljunga kommun till den femte bästa i landet.

Fram till den 2 maj pågår det nu försäljning av majblommor runt om i landet. Herrljunga brukar vara en av de flitigaste kommunerna vad gäller majblommeförsäljning. I fjol sålde man procentuellt sett femte mest i hela Sverige.

– Det var ju fantastiskt roligt, säger Ann-Charlotte Amnehammar som arbetar som lärare på Eggvena skola och sitter i majblommekommittén i Herrljunga.

I år hoppas hon, och de 18 elever från Eggvena skola som säljer, att försäljningen ska gå än bättre.

Eleverna från Eggvena går i klass 3 till 5. En av de som ska sälja är Annie Unosson och för henne var det självklart att vara med.

– Det är roligt att kunna hjälpa andra, säger hon.

Vilma Larsson är inne på samma sak.

– Jag tycker också det är roligt att kunna hjälpa till samtidigt som det blir en liten slant till en själv också, säger Vilma.

Läs hela artikeln i lördagstidningen 

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.