Foto: MIKAEL SVENSSON

Historisk match fick snöpligt slut

Fotboll

Alingsås FC:s första tävlingsmatch någonsin slutade i moll, efter att gästande Rössö avgjort med bara 30 sekunder kvar. – En markeringsmiss av oss, säger tränaren Junior Orantes efter förlust 1–2 (0–0). 

Uppskattningsvis 200-250 personer hade sökt sig till Alströmervallen för att se AFC ta sig an Uddevallalaget IK Rössö i division I. Och dom fick en typisk premiärmatch mellan två bra lag där de riktigt heta chanserna saknades under den första halvleken.

Olivia Sultan hade hemmalagets bästa möjlighet, men 0–0 stod sig halvleken ut. 

Andra halvlek hann bara gå ett par minuter innan Rössö tog ledningen. Och det var ett snyggt mål där Anna Holmqvist skarvade in 0–1 bakom AFC:s målvakt Amanda Olsson. Efter gästernas ledningsmål lyfte hemmalaget upp sina positioner och man låg på för ett kvitteringsmål.

Utdelningen skulle också komma när Lisa ”Töllsjö” Johansson placerade in 1–1 efter 62 minuter. 

– Vi hade för dålig fart på både boll och ben i första. I andra halvlek lyfte vi oss och hotade dom på ett annat sätt. Intentionerna var bra och det finns en del saker som vi kan ta med oss, säger Orantes. 

Stärkta av kvitteringen var det AFC som tog över och Lisa ”Mini” Johansson var närmast att hitta nätet med en hörna som tog i ribban.

När matchen såg ut att gå mot ett oavgjort resultat fick gästerna en hörna, och med blott 30 sekunder kvar tryckte en Rössö-spelare in 1–2 med pannan. 

– Klart att det alltid är surt att förlora med bara sekunder kvar. Speciellt när det sker efter en markeringsmiss. I mina ögon var vi värda en poäng, säger Junior Orantes. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.