Joakim Levinsson från Ljung tävlade i laget Speedzone. Här försöker han pricka rätt på stationen där man ska rulla en golfboll upp över ett gupp och ner i poänggivande hål. Foto: Filip Landqvist

Solig succé för Annelundsmarschen

Herrljunga

Över 80 anmälda lag och strålande solsken. Lördagsförmiddagen kunde knappast bli bättre när Annelundsmarschen anordnades för nionde gången under lördagen.

– Det är en viktigt inkomst för klubben men det är också väldigt roligt att se glädjen på dem som kommer hit och är med, säger Einar Mild som är en av arrangörerna.

Förutsättningarna för årets Annelundsmarsch var nästintill perfekta och de 86 anmälda lagen kunde med enkelhet trivas i solskenet runt Mörlanda. 

Arrangörer är Annelunds IF och i arrangörsstaben ingår: Einar Mild, Mattias Pettersson, Stefan Sjöberg, Björn Holmén och Simon Scott.

Utöver dessa är det ett 50-tal ideella krafter som är med och hjälper till för att få arrangemanget att fungera. 

Passa alla åldrar

Det är tio stationer som ska klaras av längs med marschen som sammantaget blir runt en mil lång. Åtta av stationerna är av mer praktisk art och två är lite mer hjärngymnastik. Det är helt nya stationer varje år och de är anpassade för att passa i stort sett alla åldrar. 

En av alla som var med i marschen var Joakim Levinsson från Ljung. Han tävlade i laget Speedzone och har varit med varje år som Annelundsmarschen anordnats. Men han erkänner att det aldrig gått nåt vidare bra.

– Men nästa år när det är tioårsjubileum då vet jag att vi kommer vinna, säger han och skrattar.

Arrangemanget brukar inbringa ungefär 100 000 kronor varje år och är den näst största inkomstkällan för Annelunds IF efter Mörlanda marknad. 

Läs mer och se fler bilder från Annelundsmarschen i tisdagens AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.