Arkivbild: Per Anger

Sommarjobben tillsatta i Herrljunga

Herrljunga

Har du sökt kommunalt sommarjobb i Herrljunga har du förmodligen fått ett besked i brevlådan i veckan.
– Vi kunde erbjuda alla behöriga en plats, berättar Pernilla Nordberg, enhetschef sysselsättning.

Av de 65 jobbsökande ungdomarna har 55 blivit erbjudna ett feriejobb. Övriga tio var antingen för unga eller för gamla.

– Du ska ha gått ur nian när sommarlovet börjar och får inte ha fyllt 18 år för att få sommarjobb hos oss, förklarar Pernilla Nordberg.

Jobb inom barnomsorgen och vaktmästarjobb inom tekniska förvaltningen har varit populärast bland de sökande.

– Vi har försökt tillgodose önskemålen så gott vi kunnat, men man ska ju också kunna jobba de perioder som jobben finns. I några fall har vi fått lotta, säger Pernilla Nordberg.

Måste vara snabb

För att få den erbjudna platsen gäller det att vara snabb och svara senast den 25 april. Kommunen behöver målsmans underskrift och vill också skriva ett avtal med ungdomarna innan sommarlovet. Även förra året lyckades Herrljunga kommun erbjuda alla behöriga sökande ett jobb, tack vare statliga medel.

– Det är en bra chans för ungdomarna att få prova på ett jobb och förbereda sig för arbetsmarknaden. Det är också en chans för oss att få visa upp våra arbetsplaster och vad ett kommunalt jobb innebär, påpekar Pernilla Nordberg.

– Jag vet att vissa av våra sommarjobbare inom vården fortsätter att jobba hos oss på loven och har fått in en fot här tack vare feriejobbet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.