Foto: STEFAN SAMUELSSON
En del kontroller är lättåtkomliga, andra kräver mer ansträngning.

Succéstart för hittaut

Alingsås

Årets upplaga av hittaut har fått en flygande start. 604 registrerade deltagare har tillsammans hittat 11 310 så kallade checkpoints.

För två veckor sedan skrev AT en införartikel om hittaut. Då var det bara dagar till säsongspremiären. Då hoppades Lennart Hålsjö och kompani på en bra start. Och det har årets upplaga av hittaut minsann fått. Med råge dessutom.

– Det är redan hela 604 registrerade som tillsammans hittat 11 310 checkpoints. Då ska man veta att det är ”bara” cirka 33 procent som väljer att registrera sig. Siffrorna kan multipliceras med tre för att få den riktiga siffran, säger Lennart Hålsjö.

– En av de checkpoints som är mest besökta är den som sitter på AT-huset, lägger han till.

Ytterligare ett bevis på att hittaut fått en flygande start är det faktum att det under tisdagen kom 55 personer till Hjortgården för att enbart få en karta med checkpoints nr 121-125.

– Det handlar om dem som bara finns ute i skogen vid fyra tillfällen under året och totalt åtta timmar, menar Lennart Hålsjö.

Samtidigt var det motionsorientering med drygt 100 deltagare i Hjortmarka.

– En stark siffra, konstaterar Hålsjö.

Nästa släpp av nya checkpoints sker på valborgsmässo­afton då nummer 18-23 finns tillgängliga i Gräfsnäs Slottspark.

– Klockslaget är ännu inte bestämt, och mer info om detta kommer att dyka upp på hittauthemsidan, säger Hålsjö. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.