Välfärd och jämlikhet

Regionalt

Sverige är ett rikt land och vår gemensamma välfärd håller ihop samhället. Med hjälp av våra skatter fördelas tillgångarna så att alla ska få chans till bra möjligheter i livet, oavsett bakgrund.

Denna socialdemokratiska strävan efter jämlikhet har gjort Sverige tryggare. Sverigedemokraterna vill göra tvärtom. För en som tjänar 100 000 kronor per månad vill de sänka skatten med 46 000 kronor om året. Vi behöver fortsätta investera i samhällsbygget, inte sänka skatter för de som redan har mycket.

Rätten till en egen bostad är en självklarhet i vårt samhälle. Vi måste kunna bo till en rimlig kostnad där jobben finns, i hela landet. Därför vill vi satsa på ett ökat byggande av hyresrätter.

I dag förhandlas det om hyrorna, så att fastighetsägarna inte kan sätta hur höga hyror som helst. Så fungerar den svenska modellen. Denna modell vill Moderaterna överge genom avreglering av hyressättningen. Även Sverigedemokraterna vill diskutera marknadshyror.

Skattesänkningar för rika och högre hyror är inte vad arbetarna behöver. Rösta på socialdemokratiska politiker som vill skapa sammanhållning och utveckling i samhället – inte på högerpolitiker som vill dra isär det med ökade klyftor.

IF Metallare, på din valsedel

  • Mats Palm, 1:a på Herrljungalistan, 6:a på Regionlistan
    Daniel Andersson, 3:a på Vårgårdalistan
    Simon Ryndal, 24:a på Marklistan
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.