Foto: MIKAEL SVENSSON

VIK föll mot Karlstad BK

Fotboll

I första halvlek var Vårgårda IK väl så bra som favorittippade Karlstad BK, men i andra mattades hemmalaget. Gästerna vann till slut med 4–0 (1–0) på Tånga heds konstgräs. 

– Det syntes att Karlstad var frustrerade första 45 och vi störde dom ordentligt. Vi låg riktigt bra i positionerna och hade en bra känsla i paus trots underläget, säger tränaren Diyar Faraj. 

Efter en jämn start på matchen bjöd hemmamålvakten Niklas Eriksson gästerna på ledningsmålet efter 19 minuter.

Det bekom dock inte Vårgårda som verkligen gav Karlstad en match. De riktigt heta chanserna saknades förvisso, men spelmässigt var man väl så bra som KBK. 

I andra kom VIK ut med en förhoppning om att fortsätta störa bortalaget, men när Haytham Chebil satte 0–2 via en frispark i den 51:a matchminuten tappade Farajs mannar i intensitet.

Det utnyttjade ett spelskickligt Karlstad, som bara tre minuter efter tvåan ökade på ledningen via Victor Edvardsen som satte dit bollen bakom en chanslös Niklas Eriksson. 

VIK gjorde ett dubbelbyte i hopp om att få lite mer fart på spelet, men effekten uteblev. Istället punkterade tremålsskytten Victor Edvardsen matchen när han gjorde 0–4 från straffpunkten. 

– Inget snack om att Karlstad är ett riktigt bra lag, och över 90 minuter var dom förtjänta av vinsten. Men jag tycker ändå att vi verkligen stod upp fint, framför allt då i första halvlek. Tyvärr fick dom två enkla mål samtidigt som vi hade svårt att skapa de där riktigt heta chanserna, säger Diyar Faraj, som gjorde sin sista match som huvudansvarig tränare. 

På måndag kväll presenteras den nya tränaren. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.