19-åringen Jonathan Östergren tilldelas ett lärlingskontrakt. Arkivfoto: MIKAEL SVENSSON

AHK stänger truppen

Handboll

Unge mittnian Jonathan Östergren får ett lärlingskontrakt med AHK.
– Det är roligt att ge en spelare som Jonathan chansen att känna sig för med vårt elitlag, kommenterar klubbchefen Christer Mårtensson i ett pressmeddelande.

AHK hade en plats i lagbygget kvar att fylla, och den platsen går till 19-årige Alingsåskillen Jonathan Östergren, som satt avtryck med HP Alingsås i division II under säsongen.
– Han är en spännande ung spelare från stan som ska bli kul att följa i framtiden, säger Mårtensson pressmeddelandet.

Det rör sig om ett ettårigt lärlingskontrakt, som innebär att Östergren kommer få vara med och träna med a-laget emellanåt och sedan görs en utvärdering av hans prestation.
– Det här är något vi pratat om ett tag så när jag väl fick frågan kändes det jätteroligt. Nu när jag går ut gymnasiet har jag funderat över om jag ska plugga vidare eller jobba i kombination med handbollen och nu blir det att hitta ett jobb och köra hårt med handbollen, säger Östergren i pressmeddelandet och beskriver sig själv som en genombrottssäker och spelskicklig mittnia.

Tanken är att Östergren kommer fortsätta spela med HP Alingsås och hoppa in AHK när det behövs. 53 mål blev det i HP i vintras och till nästa säsong är förhoppningen att han ska ta en ännu större roll där.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.