AIF vann enkelt mot Kinna. Här är det Axel Heljegård (nummer 23) som gratuleras efter sitt 4–0-mål. Foto: JENS FRITZSON

AIF fick fira en ny nolla

Fotboll

AIF:s självförtroende, offensiv och försvarsspel är det inga fel på. 5–0 (3–0) hemma mot Kinna på fredagskvällen betydde fjärde raka viktorian.
– Vi var ruskigt effektiva i första, menar målvakten James Clark som nu hållit nollan i fyra raka matcher.

AIF spelade sin första hemmamatch på Noltorpsvallens konstgräs för ett par helger sedan, men på fredagskvällen vankades det äntligen ”riktig” hemmapremiär på Mjörnvallen.

Matchen blev dock ingen dramatisk historia då AIF mer eller mindre hade avgjort efter 20 minuter. Då hade laget gått upp till 3–0.
– Vi sa det före matchen att vi skulle gå ut och köra skiten ur dom första 20. Vi fick utdelning och det var ju kanon, säger Oliver Östlind som utmärkte sig med ett mål och tre målpassningar i matchen.
– Det kändes bra. Men så spelar vi fin fotboll och så har jag ju lagkompisar som gör ett bra jobb. Då är det inte svårt att leverera.

AIF sjönk tillbaka en smula i andra och Kinna oroade några gånger. Laget höll dock tätt och inhopparen Axel Heljegård punkterade tillställningen med sina två mål och gjorde så att det till slut blev 5–0.

AIF kasserade därmed in en ny trepoängare och nolla. Den fjärde i följd för laget och målvakten James Clark som är en sann pådrivare under matcherna.
– Jäkligt skönt! Fyra raka nollor har jag aldrig varit med om i a-lagssammanhang, säger Clark som inte var sen med att berömma sina utespelare.
– Alla gjorde ett bra jobb i kväll. Dom försvarar sig, blockar och prioriterar att vi ska hålla nollan. Egentligen är vi inte ett försvarsstarkt lag då vi inte prioriterar en fembackslinje och att stänga matcher utan vi vill göra mål. Men det är skönt att vi tar jobbet bakåt och att hålla nollan är alltid en bonus.

Man skulle nästan kunna tro att laget spelar Eric Gadds dänga ”Vi kommer aldrig att förlora” inför matcherna. AIF:s självförtroende, offensiv och försvarsspel är det inga fel på. Det råder inget tvivel om att de grönvita kommer husera i toppen av division IV-serien i fortsättningen.
– Vi var mycket bättre än Kinna och förtjänade att vinna. Ja, vi ska vinna varje match tycker vi, säger Oliver Östlind.

Målskillnaden 14–0 efter fyra matcher är starka papper. 

Målen: Axel Heljegård 2, Andreas Johansson, Oliver Östlind, Ludvig Andersson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.