Arkivbild: Mårten Öhman
AVSLUTAR. På torsdag kommer Second line jazzband till Palladium för att ge en spelning som markerar slutet på Alingsås jazzsällskaps verksamhet.

Alingsås jazzsällskap lägger ner

Alingsås

Efter 17 år lägger nu Alingsås jazzsällskap ner sin verksamhet.
– Vi tycker att det som vi lagt grunden till lever vidare, säger Hans Zakrisson, ordförande.

Det är Alingsås jazzfestival som varit Alingsås jazzsällskaps flaggskepp under alla år. Då årets jazzfestival ägde rum i april var det för första gången Grand Hotel som hade ansvaret för festivalen istället för jazzsällskapet, och så kommer det alltså bli även i framtiden.

– Det har varit en rolig tid men nu är det över. Vi tycker att det som vi lagt grunden till lever vidare, säger Hans Zakrisson, och fortsätter:

Får sitt lystmäte ändå

– Det finns så många andra organisationer som ordnar med musik så vi tror alingsåsarna får sitt lystmäte ändå.

På torsdag arrangerar jazzsällskapet en spelning med Second line jazzband på Palladium, vilket blir en markering för slutet av jazzsällskapets verksamhet.

För den som vant sig vid att kunna slå sig ner i Zakrissons trädgård på sommaren för att ta del av trädgårdsjazz, som Alingsås jazzsällskap stått bakom under många år, finns eventuellt den möjligheten även i år.

– Det kan finnas en möjlighet till det, att vi kör trädgårdsjazz på privat basis.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.