Arkivbild: Katrin Niklasson
LOPPIS I DET GRÖNA. Den 9 juni arrangeras årets första loppis i allén längs Norra Ringgatan.

Alléloppis även denna sommar

Alingsås

Det blir alléloppis även denna sommar. Årets premiär för den populära loppmarknaden i allén längs Norra Ringgatan äger rum den 9 juni.

Förra året tog alingsåsaren Bengt Svensson över Alléloppisen efter nätverket Omställning Alingsås, och även i år är det Bengt Svensson som står bakom det populära arrangemanget.

–Jag gav mig in i det här för att det störde mig lite att det skulle läggas ner. Det är ju synd att lägga ner något som är bra!, säger han.

Den nionde juni arrangeras årets första loppis i allén längs Norra Ringgatan, och därefter ges möjligheten att sälja och fynda grejer varje lördag sommaren lång, till slutet av augusti.

– Midsommardagen har vi uppehåll, i övrigt kör vi varje lördag, säger Bengt.

Då Omställning Alingsås drev loppisen var det kostnadsfritt för säljarna, men sedan förra året kostar det en slant att stå i allén och sälja sina prylar. Förändringen togs dock emot väl, enligt Bengt.

– Det kostar ju lite att göra det här. Kommunen tar betalt för markytan, polisen för tillståndet, och så behöver vi marknadsföra oss, förklarar han.

Förra året lockade alléloppisen i snitt 1 000 besökare varje tillfälle, berättar Bengt, som är mer än nöjd med uppslutningen.

– I mina ögon är det helt fantastiskt, säger Bengt, och fortsätter:

– Jag tror att många människor är stolta över att säga att de är från Alingsås. Allt som tilldrar sig uppmärksamhet, från stora Lights in Alingsås till mindre insatser här och var, är en del av det och så även alléloppisen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.