Åtalas för upprepad skadegörelse

Vårgårda

En 23-årig man åtalas för flera fall av skadegörelse – vid ett tillfälle ska han ha anlagt brand i sin bostad.

Den 23-årige mannen misstänks under hösten för en omfattande skadegörelse i sin bostad i Vårgårda. Vid det aktuella tillfället ska han ha tänt eld i en kökslåda så att brand- och rökskador uppstod i bostaden. Han ska även ha förstört kylskåpet, en radiator och diverse annan inredning i bostaden. Vid tillfället ska mannen även ha slagit i en vägg, i en innerdörr samt krossat en ruta i ytterdörren. 23-åringen ska även ha krossat rutor i en grannlägenhet. I samband med skadegörelsen uppstod skador till ett värde av närmare 100 000 kronor.

Den omfattande förstörelsen av bostaden resulterar nu i att 23-åringen åtalas för grov skadegörelse.

Den 23-årige mannen åtalas för ytterligare två fall av skadegörelse. I det ena fallet handlar det om tre fönsterrutor som han ska ha krossat på en fastighet i Vårgårda under fjolårssommaren. I det andra fallet handlar det om flera fönsterrutor som han ska ha krossat i en fastighet i Mellansverige under hösten.

Den misstänkte mannen har erkänt brott i samtliga tre fall.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.