Bilförare fälls för misshandel

Alingsås

Känslorna var upprörda mellan två bilförare efter en lindrigare olycka under fjolåret – nu fälls en av dem för misshandel.

Det var när en man svängt av från Boråsvägen, in på Stockslycke, som han blev påkörd bakifrån av en annan bil när han stannade till. Mannen hamnade därefter i en hetsig diskussion med kvinnan som körde den påkörande bilen. Det hela övergick i handgripligheter när mannen blev slagen av kvinnan när han fotograferade henne och registreringsskyltarna på hennes bil.

Nyligen avhandlades händelsen i Alingsås tingsrätt där kvinnan ställdes inför rätta för misshandel. Efter att ha hört de båda parterna kommer rätten fram till att kvinnan har riktat ett slag mot ansiktet på mannen, vilken fick en bit av en tand utslagen.

Kvinnan, som har erkänt brott, fälls nu för misshandel. Hon fälls även för brott mot trafikförordningen i och med att hon inte har anpassat avståndet till mannens bil och därmed kört in i den. Kvinnan är tidigare ostraffad och döms nu till villkorlig dom och dagsböter. Hon ska också betala drygt 7 000 kronor i skadestånd till mannen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.