Foto: MIKAEL SVENSSON

Delad pott på Tånga hed

Fotboll

Vårgårda IK och Skoftebyn delade på poängen under lördagseftermiddagen. Och hemmalaget ska tacka målvakten Niklas Eriksson som klev fram och svarade för flera svettiga räddningar i den mållösa tillställningen. 

– För egen del måste jag vara nöjd, såklart. Det märktes att båda lagen var rädda om poängen där ute, och totalt sett var det i ärlighetens namn ingen större fotbollsmatch. Som jag ser det var det nog rättvist med ett kryss, säger Eriksson efter matchen. 

Hemmalaget fick den första chansen i matchen efter sju-åtta minuter, men gästernas keeper avvärjde när Mohammed ”Mommo” Abdulrahman var på språng.

Efter den möjligheten kändes gästerna något farligare i sina attacker, men de riktigt heta chanserna uteblev. Mållöst i paus således mellan två lag som haft det tufft i inledningen av säsongen. 

I andra halvlek var Skoftebyn spelförande och man hade också tre-fyra riktigt bra chanser att sätta dit bollen i nät. Men när det behövdes som mest klev en viss Niklas Eriksson fram och räddade med både fötterna och händerna.

Den kanske bästa möjligheten behövde han dock inte ingripa på, då Niklas Lundgren helt fri med Eriksson sköt bollen till inkast (!). 

Hemmalaget vaskade också fram en del chanser, men dom var inte av samma dignitet som bortalagets.

Närmast var Daniel Olafsson med nickskarv över målet på Albinot Rexhepis fina inkast – och Ibrahim Alushaj med sitt skott från nära håll i burgaveln.

Under matchens döende sekunder fick nämnde Olafsson den sista möjligheten, men skottet gick över efter att en bortaspelare glidtacklat Olafsson i straffområdet.

Hemmaspelarna ropade på straff, men fick inget gehör. 

– I och med att vi åkte på två skador under de första 35-40 minuterna tvingades vi ändra om lite i vårt spel och vi hade svårt att hitta rytmen efter det. Vi kämpade och slet matchen igenom, och det ska vi ta med oss. Sen finns det fortfarande mycket att förbättra, säger Tobias Edenvik, tränare i VIK.

Noterbart är att även Mohammed Abdulrahman fick kliva av med cirka 20 minuter kvar med en lårskada. För Vårgårdas del är det bara hoppas att den inte är alltför allvarlig.

Fler kommentarer i pappers-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.