Ericsson och Hegge är laddade

Rally

Med start i kväll, fredag, inleds årets första SM-deltävling på barmark när South Swedish Rally arrangeras i Älmhult. Mikael Ericsson och Ida Hegge från Sollebrunn Racing är ett av de 32 deltagande ekipagen i klassen Trimmat 2WD.

– Det är ett galet stort startfält i vår klass, och kvaliteten är väldigt hög. Även flera lokala förmågor dyker upp som kommer bli svåra att handskas med i denna terräng, säger Mikael Ericsson.

Ida Hegge sitter som vanligt med i bilen – och teamet har kört två lokala, mindre tävlingar under våren.

– Det har varit värdefullt med lite ”avrostning” eftersom det var 18 månader sedan vi tävlade senast. Vi ska börja i vårt tempo och försöka putsa på tiderna med nya delmål allt eftersom helgen löper på. Det är ju en fantastisk inramning på denna tävling med mycket publik så det ska bli väldigt roligt, avslutar Micke.

Tävlingen startar på fredag kväll med en publiksträcka på Millebygden som körs två gånger.

På lördagen fortsätter tävlandet redan klockan 06.30 och tävlingen avslutas vid 17-tiden med en power stage på nästan 18 kilometer där extrapoängen ska delas ut.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.