Fälls för misshandel av dottern

Alingsås

En kvinna fälls för misshandel av sin egen dotter – enligt tingsrätten ligger det hedersmotiv bakom gärningen. Kvinnan döms mot sitt nekande.

Det är nu ett och ett halvt år sedan som en kvinna polisanmäldes efter misstankar om att hon misshandlat sin egen dotter. När kvinnan nyligen ställdes inför rätta nekade hon till brott.

Enligt uppgifter i tingsrättens dom är det klarlagt att kvinnan ogillade att dottern hade inlett en relation med en kille. Hon försökte övertala dottern att bryta med pojkvännen, och mamman gick så långt att hon i dotterns namn skrev till killen för att försöka avsluta relationen. I de delarna har kvinnan och dottern lämnat liknande uppgifter.

Kvinnan har dock nekat till att ha använt något våld mot dottern. Tingsrätten menar dock att det, med stöd med uppgifter från vittnen, är klarlagt att dottern har utsatts för våld.

Läs hela artikeln i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.