Fängelse för misshandel av kvinna

Alingsås

En 60-årig man döms till fyra månaders fängelse efter att han fällts för misshandel av en kvinna.

Det är två fall av misshandel som en 60-årig man nu fälls för. Gärningarna inträffade under fjolåret i en bostad i Alingsås kommun där mannen vid tidpunkten bodde ihop med en kvinna. Vid de båda aktuella gärningarna har mannen knuffat kvinnan, vid ett av tillfällena så hårt att hon fick frakturer på två revben.

Nekar till brott

När mannen ställdes inför rätta nekade han till brott. Han medgav visserligen att han knuffat kvinnan, men han uppgav sig inte haft något uppsåt att skada henne. Rättens uppfattning är att mannen måste ha förstått att det fanns risk att kvinnan skulle skada sig. Därmed fälls 60-åringen för två fall av misshandel.

Påföljden för gärningarna bestäms till fängelse i fyra månader. Tingsrätten friar samtidigt mannen från misstankar om att ha hotat kvinnan i samband med en av de aktuella gärningarna.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.