Foto: Universeum
FRÅN FÖRR. Såhär såg det ut under Istidsutställningen på Universeum 2014. I sommar kan alingsåsarna se mammutar i Jysks gamla lokal.

Forntidens jättar intar Alingsås

Alingsås

Har du någonsin önskat att du kunde sätta dig i en tidsmaskin och resa tillbaka till dinosauriernas eller mammutarnas tid? I sommar har du (nästan) chansen, då en utställning med forntidens jättar intar Alingsås.

Bakom utställningen står företaget Megalodon creations, som har alingsåsaren och tillika den tidigare vetenskapliga ledaren på Universum, Jan Westin, knutet till sig.

Stor lokal krävs

Just med anledning av att Westin är bosatt i kommunen kommer nu alingsåsarna ges chansen att ta del av en storskalig utställning, som invigs den 15 juni.

– Vi har hyrt 950 kvadratmeter i Jysks gamla lokaler. Den 1 juni kommer vi börja montera upp utställningen i den stora hallen, berättar Jan Westin.

Besökarna kommer stiga in en miljö där de bland annat får chansen att möta dinosaurier, mammutar, ullhåriga noshörningar, sabeltandade kattdjur och en grottbjörn.

– Alla djur är i naturlig storlek och både rör på sig och låter, berättar Jan Westin.

Blivit bättre

Den utställningsdel som handlar om istiden är densamma som visades på Universum år 2014, där den var en storsuccé. Men den är ännu bättre nu, enligt Jan.

– Ja, den är mycket bättre. Det är betydligt mycket bättre detaljer, konstaterar han.

Utställning invigs, som redan nämnt, den 15 juni. Därefter står utställningen hela sommaren lång, till och med 9 augusti.

– Vad jag kan dra mig till minnes har vi inte haft någon dinosaurieutställning i  Alingsås tidigare så nu är det väl dags!, säger Jan Westin.

Webb-tv: Se ett klipp från utställningen >>

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.