Foto: Johan Hallberg
Minister på besök. Peter Hultqvist (S) försvarsminister och Joakim Järrebring (S) oppositionsråd besökte räddningstjänsten i Alingsås.

Försvarsministern på besök i Alingsås

Alingsås

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) gästade Alingsås i veckan för ett besök på räddningstjänsten.

Det var Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbunds arbete med att öka beredskap och civilförsvarsförmågan som lockade försvarsminister Peter Hultqvist till Alingsås på onsdagsmorgonen.

– Det här är en process som är igång runt om i landet. Det är ett långsiktigt arbete som tar tid, säger Peter Hultqvist som menar att det är intressant att se hur arbetet fortskrider runt om i landet.

Under dagen informerade Börje Lindgren, räddningschef, om räddningstjänstförbundets arbete. En viktig aktör när det gäller stöd till samhället, både i krig och vid ansträngd situationer i fredstid, är hemvärnet. På plats i Alingsås för att informera om deras arbete fanns under ministerbesöket Dennis Jalonen, kompanichef på Älvsborgsbrigaden. Och Peter Hultqvist ser positivt på hemvärnet och dess framtid.

– Med en reaktiverad värnplikt får det en större möjlighet att rekrytera, menar Hultqvist.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.