Arkivbild: LEONORE NORDIN
Så här glada var arrangörerna av Noltorpsfesten förra året.

Fullspäckad Noltorpsfest väntar

Alingsås

I morgon, torsdag, är det dags för årets upplaga av Noltorpsfesten – invigning av Alingsås nya utegym är en av programpunkterna.

Från tidig morgon fram till kvällskvisten ordnas det på torsdag med olika arrangemang när det är dags för Noltorpsfesten. Det blir bland annat drop in med prickkontroll hos Noltorps vårdcentral, och även till fysio- och arbetsterapeut på Noltorps rehab.

Under dagen ordnas det med visning av kläder och konst på vårdcentralen, och där kommer även PRO finnas på plats och berätta om sin verksamhet.

På Familjecentralen kan de yngre besökarna träffa nalledoktorn som undersöker mjukisdjur. Räddningstjänsten kommer också till Noltorp och visar upp sina fordon, och det finns då även möjlighet att testa hur det är att släcka brand i en docka. I samband med Noltorpsfesten inviger Alingsåshem även sitt nya utegym på Citronen.

Fram mot kvällen på blir det även invigning av Noltorpsvallens konstgräsplan där mixade lag från Alingsås KIK och Alingsås IF möts i en match. På schemat står även tipspromenad, och för den sångsugne blir det allsång vid Noltorpskyrkan. Vid kyrkan finns även den ideella föreningen Cykelköket på plats och erbjuder gör-det-själv-verkstad för cyklister.

Noltorpsfesten arrangerades tidigare av Hälsonavet. Det projektet lades ner vid årsskiftet, men Noltorpsfesten lever vidare med stöd av föreningar, företag och andra verksamheter på Noltorp.  

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.