Gerdsken föll igen

Fotboll

Gerdsken åkte på sin andra raka förlust i seriespelet under lördagen. En dålig andra halvlek mot Tidaholms GoIF fällde hemmalaget som förlorade med 0–1 (0–0).

– Det känns tungt såklart. Vi är bra med i första halvlek men i andra så stämmer inte mycket, säger Samuel Thorell, assisterande tränare i GBK.

Ett kryss och två förluster är Gerdskens facit i de tre senaste matcherna.

Lagets stora akilleshäl har varit anfallsspelet, och även under lördagen hade de svårt att få till vassa chanser.

– Anfallsspelet stämmer inte just nu. Att rulla boll på ett tillslag och ta ny position, det saknades idag, säger Samuel Thorell.

Annars var det två spelsugna lag som publiken fick se i den första halvleken. Inom loppet av tio minuter hade båda lagen hunnit skapa varsin riktigt vass målchans.

Men något mål skulle det inte bli förrän i den 67:e minuten då Tidaholm fick en straff som de förvaltade.

Gerdsken försökte studsa tillbaka och bytte in den reslige mittbacken Joel Hallenbert som forward med en kvart kvar av matchen. Allt för att pumpa in bollar i straffområdet och skapa tryck mot ett heroiskt kämpande Tidaholm. 

– Vi försökte få upp lite bollar och hitta in bakom deras backlinje, men det funkade inte tyvärr, säger Samuel Thorell.

Gerdsken skulle dock få en sista chans i den 90:e minuten. Men Deniz Aydin skott gick precis utanför stolpen, och hemmalaget fick lämna Gerdskenvallen som förlorare.

  • Leotrim Jusufi
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.