Herrljungabo åtalas i vapenhärva

Herrljunga

Polis hittade under våren 12 pistoler hos en man som nu åtalas för synnerligen grovt vapenbrott – i samma utredning åtalas en Herrljungabo för grovt vapenbrott.

Det var under början av april som polis slog till mot en bostad i Borås efter misstankar om att en 51-årig man hanterade en större mängd illegala vapen. 

När polis kontrollerade en resegarderob som mannen hade i bostaden gjorde de ett minst sagt anmärkningsvärt fynd – i resegarderoben förvarades 12 halvautomatiska pistoler och ett 70-tal patroner.

Utredningen mot den 51-årige mannen resulterade även i husrannsakan hemma hos en man i Herrljunga. I hans bostad hittades en pistol med tillhörande ammunition. I början av april häktades de båda männen.

Herrljungabon försattes på fri fot efter att ha varit frihetsberövad i ett par veckor. Den 51-årige mannen sitter fortsatt häktad och åtalas nu för synnerligen grovt vapenbrott.

Åklagaren ser allvarligt på gärningen och menar i stämningsansökan att ”innehavet har avsett ett stort antal vapen”. I de förhör som hållits erkänner 51-åringen brott.

Herrljungabon åtalas för grovt vapenbrott efter fyndet av pistolen hemma hos honom. Mannen nekar till brott och uppger att han skjutsat 51-åringen till Borås, och att denne då av oklar anledning lämnade kvar vapnet i hans bil.

Läs hela artikeln i lördagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.