• Foto: JÖRGEN BJÖRME
    SPELADE HISTORISK MATCH. Fotbollsungdomar fick äran att spela match när Noltorpsvallens konstgräsplan blev formellt invigd.
  • Foto: JÖRGEN BJÖRME
    FIKA. Det bjöds även på bullar.

Konstgräsplan äntligen invigd

Alingsås

I samband med Noltorpsfesten i torsdags blev Noltorpsvallens konstgräsplan formellt invigd.
– Det känns jättebra att vi har tre konstgräsplaner i Alingsås. För alla som vill kan man nu spela fotboll tolv månader om året, säger Jan Wärn från Kultur- och Fritidsförvaltningen.

Tidigare var det en grusplan som inte användes till särskilt mycket, men så fattades ett beslut om att lägga konstgräs på platsen.

I november blev planen klar och de efterföljande månaderna har det varit en del installationer av belysningen som släpat efter.

I torsdags var det äntligen dags för en formell invigning med ungdomsmatcher och andra aktiviteter.

– Vi tyckte att det var lämpligt att vänta lite grann och få till en dag när det är lite bättre väder. Vi har inte hunnit få ihop det tidigare, men nu är det planen driftsatt och invigd på riktigt, säger Jan Wärn.

Alingsås KIK:s ordförande Stefan Bedö var på plats och kunde inte nog understryka konstgräsplanens betydelse.

– För våra del den betytt jättemycket utifrån att vi kan vara här och spela året runt och även koppla den till vår befintliga gräsplan. Nu har vi väldigt gott om träningstider och får också en härlig inramning med mycket fotboll nära vårt klubbhus. Det finns många positiva aspekter och vi har redan sett att vi ökar i medlemsantal, säger han.

I Alingsås finns tre konstgräsplaner, och nytt konstgräs ska läggas på Alströmervallen framöver.

Bedö menar att Alingsås legat efter i jämförelse med andra kommuner.

– Vi har varit i stort behov av tre konstgräsplaner. Att vi nu har en plan här säkrar vår verksamhet och dessutom har jag märkt att ungdomar spelar spontanfotboll på kvällarna. Det var också en tanke att det skulle gynnas här i Noltorpsområdet och gör att det blir ”häng” runt planen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.