Foto: Filip Landqvist
REDO FÖR FESTIVAL. Claes Andreasson är projektledare för Potatisfestivalen och har ser fram emot årets upplaga.

Laddar för nygammal potatisfestival

Alingsås

Det blir en Potatisfestival även i år. Tanken är nu att man ska ta tillbaka festivalen till det ursprungliga. Det blir dock flera nyheter som exempelvis allsång med folkkära artister i Åmanska parken.

– Det här ska vara en festival av alingsåsarna för alingsåsarna, säger Claes Andreasson projketledare för Potatisfestivalen.

För 38:e året i rad, den 15-17 juni, förvandlas Alingsås stadskärna ännu en gång till en festplats i potatisens ära.

I år det kommunen och Kultur- och fritidsförvaltningen som står bakom arrangemanget som framförallt fokuserar på att vara en familjefestival för både gamla och unga.

Ingen stor scen

2018 års Potatisfestival baseras även på medverkan också på medverkan från kyrkan, handeln, föreningar, studieförbund.

I år har man valt att inte ha någon stor scen utan istället använda sig av befintliga scener.

– Vi skalar ner det något men gör det ännu bättre. Vi kommer använda oss av redan befintliga scener och det blir ett bra komplement till sommaronsdagarna. Det kommer bli en härlig och familjär känsla, säger projektledaren Claes Andreasson.

En sångnyhet

Både fredagen, lördagen och söndagen är fullproppad med aktiviteter. Bland några kan nämnas: fredagens tradionsenliga invigning med sill och potatis, lördagens ankrace och årets nyhet som är allsång i Åmanska parken.

– Då tänker vi oss en något mer mogen publik och vi kommer att ställa upp stolar i Åmanska parken för att underlätta för de som inte orkar stå hela tiden, säger Claes Andreasson och tillägger:

– Aktiviteter för den mogna publiken känner jag inte riktigt har funnits på samma sätt tidigare.

Till allsången kommer det komma folkkära artister. Vilka det kan tänkas bli kommer avslöjas inom en snar framtid.

Knallar och food-trucks

Även de yngre kommer att få sitt på Potatisfestivalen. Under både fredagskvällen och lördagskvällen kommer det vara ungdomsproducerad underhållning i Järtas Park. Där kommer artister och annat att väljas ut och plockas fram av Ungdomsfullmäktige.

Torget kommer också precis som vanligt fyllas med knallar och food-trucks.

En annan händelse som lär få stor uppmärksmahet under festivalen är när den omdebatterade bronsstatyn ”Med handväskan som vapen” avtäcks. Det görs på lördagseftermiddagen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.