”Mini” matchhjälte mot Ämtervik

Fotboll

Alingsås FC följde upp vinsten mot Skövde KIK med en ny viktoria under tisdagen. Stor hjälte i bortamötet med Ämtervik blev Lisa ”Mini” Johansson som prickade in matchens enda mål före paus.

– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek och hade samma intensitet i vårt spel som i den förra matchen. Vi hittade bra lösningar över hela planen och att vi ledde med 1–0 efter första var mycket rättvist, säger tränaren Jenny Holm, som återigen fick klara sig utan kollegan Junior Orantes.

– Han är iväg med bordtennislandslaget, konstaterar Holm. 

Matchens enda mål kom efter 17 minuter och sist på bollen var formstarka Lisa ”Mini” Johansson. 

– Ett riktigt fint mål där ”Jossan” (Josefin Wiklund) fick bollen på kanten, avancerade – och hittade Lisa som inte gjorde något misstag, kommenterar Jenny Holm fullträffen. 

Efter en stark första halvlek av AFC kom hemmalaget tillbaka i den andra akten och jagade en kvittering. Men uppoffrande försvars- och målvaktsspel från AFC såg till att det inte blev några fler mål.

– Det var sega ben överlag efter paus, och vi hamnade fel i positionerna. Vi orkade inte hålla uppe vårt presspel vilket gjorde att dom kunde ta över. Vi var rätt så rejält tillbakatryckta, och kanske att Ämtervik var värda ett oavgjort resultat, säger Jenny Holm.

– Det var väldigt skönt när domaren blåste av matchen, utvecklar en belåten AFC-tränare till sist.

MATCHBETYG

2) Matilda Larsson, 1) Marie Åhs, Sofia Olsson 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.